Återvinningshelg i helgen!

Helgen som kommer nu, 24-25 september, är officiell återvinningshelg i hela landet, anordnat av El-kretsen. På den för helgen inrättade sidan atervinningshelgen.se finns fakta, karta till återvinningsställen och ett spel!

Återvinning av elektronik är väldigt viktigt. Man beräknar att 15 miljoner mobiler finns i svenska byrålådor och vindar (!). Detta pga att information om var man kan återvinna dem varit bristfällig. Faktum är att man förutom återvinningscentraler har rätt att gå till butiken man köpte den eller en annan butik som säljer elektronik och lämna in den för återvinning. Alla elektronikförsäljare ska enligt lag kunna ta in gammal elektronik för att sedan skicka till återvinningscetralerna. Ett superbra system som skulle få mycket mer effekt om fler kände till det.

Om alla de miljontals mobiler, datorer, hårfönar, TV-spel mm som inte används återvanns skulle vi spara en hel del miljö och hålla efterfrågan på mineraler från afrikanska gruvor med hemska förhållanden nere och istället återanvända metaller till den nya elektroniken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s