Tänk efter hur iPhone produceras!

Ännu en gång flödar nyhetssidorna om Apples flaggskepp iPhone, man ser en besvikelse över att man inte presenterat en ny modell utan en uppgradering av iPhone 4. Något man borde vara mer besviken över är att människor jobbar ruskigt hårt och länge till ruskigt låga löner för att våra dyrgripar ska produceras, se här. Det är ett faktum som borde sänka Apples aktier rejält. Men tydligen verkar vi bry oss mer om hur flashig produkten vi får i våra händer är snarare än hur de som har gjort den mår. Det måste ändras! Hjälp oss påverka elektronikindustrin här!

DN: 1, 2, 3, 4, 5. SvD: 1.

Annonser

2 Replies to “Tänk efter hur iPhone produceras!”

  1. Företaget heter Foxconn och har sammanlagt 1,2 miljoner anställda. Under de närmaste två åren ska företaget automatisera tillverkningen. Och det rejält, de ska gå från 10,000 robotar till 1 miljon!

    Undrar hur roligt de anställda tycker det är…

    1. Så det står mellan svältlöner med långa argbetsdagar och att förlora jobbet och försörjningen. Typiskt små människor som gärna tror sig vara nåt. Vänta tills du själv förlorar jobbet till en av de där Kineserna och måste sälja ditt topbelånade hus och bil, då är det inte lika kul och vara översittare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s