Rättvis elektronik!

Kräv att dina elektronikprodukter tillverkas på ett schysst sätt

Den blodiga sanningen bakom iPhone

Posted by Micael Grenholm på 12 september, 2012


image

Idag lanseras Apples nya flaggskepp iPhone 5, och som vanligt kommer företaget kamma hem nya miljoner till följd av detta på bekostnad av de som faktiskt producerar telefonen. Få känner till hur ruttet Apple egentligen är, vi talar om företaget som betalar urusla löner till arbetarna vilket får till konsekvens att nio stycken hos underleverantören Foxconn tagit livet av sig och över 300 har försökt göra detsamma. Apple å sin sida maximerar vinsten med hjälp av skatteflykt och genom att strunta i miljön, samtidigt som de använder fula PR-trick som egentligen inte har någon reell effekt för att ge sken av att bry sig om arbetarna.

Vad göra? Bojkotta iPhone 5 och satsa på konkurrenterna? Nja, de är lika usla. HTC finansierar krig i Kongo och Samsung blev nominerad till den inte särskilt åtråvärda tävlingen årets värsta företag 2012. Hela elektronikindustrin lider av strukturella problem där de flesta skiter i människa och miljö. Minimera vinsten till storbolagen genom att köpa elektronik second hand, och sprid info om detta elände så att vi kan se en ändring äga rum.

DN, DN, DN, DN. SR.

Annonser

4 svar to “Den blodiga sanningen bakom iPhone”

 1. Patrik said

  Intressant info! Bra att tänka på inför nästa mobilbyte! Vad vet du om Nokia, Sonyericson, är dem shysta mot sina anställda!?
  Mvh

 2. […] att över 300 har försökt ta självmord hos en av Apples underleverantörer på grund av för dåliga arbetsvillkor beslöt företaget sig […]

 3. N said

  Köp Fairphone istället. 🙂

  http://www.fairphone.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: