Världens första klimatneutrala mobilabonnemang!

simkort solceller

Tidigare i år startade ett nytt mobilabonnemangsföretag i Sverige – ETC Mobil. De presenterar sig som världens första klimatneutrala mobilabonnemang och ville sätta fokus på en fråga som mycket sällan diskuteras: Internets miljöpåverkan. Medan en mobiltelefon i sig drar väldigt lite ström så går desto mer åt till datorer, servrar, routrar, antenner med mera. Internets totala energiåtgång är 260 TWh per år, vilket utslaget på de en miljard smartphones som finns i världen blir 260 kWh per mobil – lika mycket som ett kylskåp kräver.

ETC Mobil är det första mobilabonnemanget som bestämt sig för att motverka detta genom investering i solenergi. En stor solcell producerar just omkring 250 kWh per år nämligen. ETC Mobil presenterar idén själva så här:

Din smartphone drar lika mycket el som ett stort kylskåp. Det beror inte bara på telefonen, men det går åt massor med energi till trådlösa nätverk, till internetsurfandet, till servrar och datorer jorden runt som hjälper oss att använda vår telefon.
Ett kylskåp i varje ficka!
Så fort vi kopplar upp oss ökar belastningen på jordens redan heta hjässa.
Ja du vet nog. Växthusgaserna på jorden kommer till allra största delen från energi människan skapar.
Med kol, olja och gas.
Din mobiltelefon lever på jordens förstörande energiproduktion.
Inte så kul när man älskar att kommunicera.

Därför finns ETC Mobil. Vi har en enkel och fungerande lösning för alla som vill ha en klimatneutral mobiltelefon.
Vi sätter nämligen upp solceller som producerar den energi din telefon konsumerar. Ren solel från ETCs solcellsparker.
Varje månad går 20 kr direkt till nya solceller, efter några år har du satt upp så många solceller med ditt mobilabonnemang att din mobiltelefon blir klimatneutral.
Sen sitter solcellerna kvar i 40 år och fortsätter göra världen lite renare.

ETC Mobil är lösningen för dig som vill ha en mobiltelefon men samtidigt inte försämra jorden.
Våra abonnemang är världens första klimatneutrala mobillösning.
Och våra  abonnemang är dessutom prismässigt riktigt bra.
Vi är faktiskt så övertygade om ETC Mobils fördelar att vi tagit bort alla uppsägningstider och uppsägningsavgifter på abonnemanget.

Företaget är som ni kanske förstår inte så stort så de opererar under Telenors mobilnät. Men likt GodEl har de en vision som är större än att få in pengar, nämligen att göra världen bättre. Kritiker skulle kanske säga att det bästa vore att skala ner på mobil- och internetanvändningen överhuvudtaget, vilket är en legitim poäng. Men i princip alla i vårt samhälle använder mobil och dator och det ser ut som att vi inte kommer ändra på det under överskådlig tid, och då är det lika bra att välja det grönaste som finns på marknaden. Därför rekommenderar vi er att byta mobilabonnemang till ETC Mobil. Här finns mer information om abonnemangen, här är vanliga frågor och svar och här kan ni beställa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: