Kontakt

Är det något du undrar eller vill du boka en föreläsning? Kontakta oss på:

micael.grenholm(a)gmail.com

jonathan.wiksten(a)gmail.com

elvira.boman(a)gmail.com

11 svar till “Kontakt”

 1. Hej!
  Undrar om det finns någon hjälporginisation som aktivt jobbar för bättre arbetsvilkor, likaså grönare elektronik i allmänhet?
  Har letat men hittar inte så mycket om ämnet.

  1. Hallå! De svenska organisationer som finns är htp://fairtradecenter.se och http://swedwatch.se (den senare är ett samarbete mellan flera svenska organisationer). De i sin tur jobbar med hrrp://makeitfair.org, som är en europeisk kampanj.

 2. Hej! Vilka mobiler kan man köpa som både är miljö- och rättvisemärkta? Det finns ju enklare modeller som bl a Ericsson har, men finns det något om man vill ha fler funktioner som att t ex kunna surfa?

  1. Hej Niklas! Tyvärr existerar inte sådana mobiler. Ericssons Greenheart producerades inte särskilt miljövänligare än andra (miljöaspekten innebar återvunnen plast och inbyggd stegräknare!) och arbetsvillkoren var lika usla som hos andra. Det bästa sättet att minimera miljöpåverkan och förtryck av arbetare är att köpa all elektronik second hand.

   Tack för att du är intresserad!

   MVH Micael

   1. Tack för svar, även till epost… Har hört om en Ericsson som heter Cedar..?

 3. Tips på ny TED talk

  ”Your mobile phone, computer and game console have a bloody past — tied to tantalum mining, which funds the war in the Democratic Republic of the Congo. Drawing on his personal story, activist and refugee Bandi Mbubi gives a stirring call to action. (Filmed at TEDxExeter.)

  Bandi Mbubi would like to make sure that you are using a fair trade cell phone.”

 4. Hej Micael,
  jag heter Diego isongo,jag tillhör Kongo Moko som är ett rsiktäckande Kongolesisk förening och vi kom i kontakt den 16 december i Norrmalmkyrkan där du fick förklara en massa viktiga saker om konfliktminerala resurser och hur Sverige som land bör hantera den fråga för ett mer rättvist system som gynnar länder, företag och enskildda individer som du och jag.
  vi skulle vilja kunna mötas och dela av varandra för framtida arbeten, vi kämpar för fred i kongo och rättvisa för befolkning och deras tillgångar så om tiden passar nån dag i januari eller februari kan du aldrig kontakta oss för ett möte ,det ska betyda mycket för oss.

  Mvh

 5. Hejsan, jag har just hittat er sida och sett att ni bara skriver om FairPhone i rubriken ‘Vilken elektronik ska man köpa’. Ville bara tillägga att det finns även det tyska projektet ‘NagerIT’ som tillverkar rättvisa datormöss. Tycker att det kunde vara viktigt att föreställa projektet på er sida. Mer information finns på deras webbsida: https://www.nager-it.de/en eller facebook https://www.facebook.com/pages/nager-it/250437861762129?fref=ts (delvis på engelska)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: