Filmer

Make IT Fair Rap. Fantastisk låt av Alec J Weatherwood med ett fantastiskt bildspel av Micael Grenholm från Rättvis elektronik.

Make IT Fair Rap. Samma låt med annat bildspel.

Rättvis elektronik. En genomgång av vårt bildspel Error (som går att ladda ner på materialsidan) som presenterar varför det behövs rättvis elektronik. Vill ni att vi ska komma och hålla en föreläsning där vi håller denna presentation samt har med oss lite material är det bara att kontakta oss.

Conflict Minerals 101. Konfliktmineraler i ett nötskal på fyra minuter. En film av Enough Project.

Come Clean For Congo. Enough Project startade inom ramen för sin kampanj Raise Hope for Congo en tävling där vem som hlest skulle göra ett youtubeklipp på ca en minut som uppmärksammade hur mineraler bidrar till kriget i Kongo. Detta är ett av bidragen, av signaturen jenrenhag.

We Are the Weapon. Ett mycket välgjort bidrag till samma tävling, gjord av Kevin Healy och Eric Weber.

Life Should Be Free! Vinnarbidraget till Enoughs youtubetävling av Emote360 kan inte beskrivas i ord. Ett minimästerverk på en minut.

Raise Hope for Congo. En presentationsfilm med massor av kändisar som ger en bra bild av hur hemskt läget i Demokratiska Republiken Kongo är.

Congo: A History. Ett lands historia på fem minuter. Det låter stressigt men filmen är riktigt, riktigt bra, perfekt start för dig som vill ha en intro till Demokratiska Republiken Kongo.

Life Pscycle-ology: Berättelsen om den olyckliga mobiltelefonen Eric Suns ursprung och äventyr.

Make IT Fair Campaign. Allmän info om Make IT Fair.

New iPhone App. Sarkastisk animering om förhållandena bakom Apples produkter.

Trailer september 2009. Filmen Blood in the Mobile av den danske dokumentärfilmaren Frank Piasecki Poulsen hade premiär hösten 2010. Denna välgjorda trailer gör en väldigt sugen på att se den, eller hur?

Video blog, part 7. En rapport från gruvan i Bisie mellan inspelningarna av filmen. Rätt starkt.

Break the connection. 2008 hade den holländska kristna aktivistorganisationen Time to turn en aktion som uppmärksammade elektronikfrågan.

Make IT Fair Youth Round Table 2009. Förra året samlades massa ungdomar i Amsterdam för att diskutera rättvis elektronik och peppa varandra att arbeta för det.

I Want a Fair and Green Phone. Lite inaktuell men ändock en snygg film.

Blood Coltan kom 2008 och ger en fördjupad förståelse för hur mineralet koltan eldar på konflikten i DRK. 54 minuter.

Grand Theft Congo från 2007 visar hur förhållandena i den ökända gruvan Bisie i östra DRK ser ut. 16 minuter. Den verkar inte funka att se ovan men den finns att se här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: